Omatehtud müsli


Muidugi võib müslit ka poest osta. Samas ei maksa alahinnata kõigi käegakatsutavate komponentide kõrval sulaselget armastust, mis isevalmistatud toidu sisse satub.

  • 7 dl kaerahelbeid
  • 2 dl päevalille-, lina- ja kõrvitsaseemneid
  • 1 dl kliisid
  • näpuotsaga soola
  • 1 dl õli
  • 1 dl vedelat mett
  • 1 dl India pähkleid
  • 1 dl kookoslaaste
  • 1 dl kuivatatud jõhvikaid

Sega ühes kausis kaerahelbed, seemned, kliid ja sool, teises kausis õli ja vedel mesi. Kalla kaks kausitäit kokku ja pudista sõrmede vahel segamini. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuumuta ahi 130 kraadini ja küpseta müslit 40 minutit. Lisa India pähklid ja kookoslaastud ning küpseta veel 30 minutit, vahepeal segades. Viimaks puista hulka tükeldatud jõhvikad. Ahjust välja võttes lase müslil täielikult jahtuda ja pane siis õhukindlalt suletavasse purki. Söö koos piima, maitsestamata jogurti või smuutiga.

PS. Tegelikult võib müsli sisse panna mis tahes pähkleid, seemneid ja kuivatatud puuvilju. Pea ainult meeles, et pähklid lisa poole küpsetamise pealt ja puuviljad päris lõpus.