Kõrvitsasnäkid suitsujuustuga

Kaheksale

Imelihtsad snäkid, mida valmista kindlasti koos lastega.

600 g pudelkõrvitsat (kasuta kõrvitsa ülemist osa, kus pole seemneid)

200 g suitsujuustu

õli

soola, pipart

Koori kõrvits, lõika sektoriteks ning laota tükid ahjuplaadile. Viiluta suitsujuust ja aseta juustutükid kõrvitsasektoritele. Nirista üle vähese õliga, maitsesta soola-pipraga. Pane 15 minutiks 200kraadisesse ahju küpsema.

Lillkapsariis

Kahele kuni neljale

Pentsiku nimega lillkapsariis on tõeline üllataja ja pälvib ka pereisade poolehoiu. Hea idee, kuidas köögivilja­portsjonit taldrikul suurendada!

pool keskmist lillkapsast

1 sl võid

soola, pipart

Purusta lillkapsas köögikombainis või riivi peenikeseks puruks. Sulata pannil või ja lisa lillkapsapuru. Maitsesta soola-pipraga ning prae 3–4 minutit keskmisel kuumusel. Naudi soojalt!

Kiired pannifriikad

Neljale

Kui argiõhtul ahjuga jännata ei jaksa, tasub populaarseid bataadi­friikaid teha kiiresti praepannil.

500 g bataati

õli

soola

Koori bataat ja lõika kangideks. Lisa pannile õli ning prae bataadi­tükke 10–15 minutit keskmisel kuumusel, neid igalt küljelt pruunistades. Maitsesta soolaga! Kui bataadid on pruunid ja pehmed, tõsta need taldrikutele ning asu mugima.