1. Einestage terve perega koos. Ühised söögi­korrad aitava luua “meie pere” tunnet ja julgustavad lapsi sööma “suurte inimeste” toite.
  2. Söögikohtades ärge tellige lastemenüüst. Lastemenüü toit on odavam, aga ühekülgne – friikad, makaronid või viinerid. Põngerjad ei harju sedaviisi uute maitsetega.
  3. Luba magustoitu, olgu see väike jogurt, jäätise­pall või küpsis. Magustoit motiveerib soolase söögiga lõpetama, andes ka seedimisele märku, et söögikord jõuab varsti lõpule.
  4. Lase lastel ise süüa ja lepi kaasneva mäsuga. Serveeri kogu pere toit lauale eraldi nõudes, sest juba kaheaastasele on eakohane endale ise toitu tõsta.
  5. Ära sunni last taldrikut viimse palani tühjaks sööma. Kui laps on kenasti söönud, siis pole mõtet pilli lõhki ega tuju nulli ajada.

Allikas: raamat “Raising a Healthy, Happy Eater”, 2017